Druhá prohra v řadě, hvězda Litvínova ve vítězném tažení nezářila
NHL 21 Článek Druhá prohra v řadě, hvězda Litvínova ve vítězném tažení nezářila

Druhá prohra v řadě, hvězda Litvínova ve vítězném tažení nezářila

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

30. 12. 2020 10:03

Ve 3. kole sice Litvínov těsně porazil Brno, ale jejich hvězdné opoře se už podruhé v řadě nepodařilo podržet tým. Kometa ještě ve stejný den spláchla hořkou pachuť porážek jejich první výhrou v sezoně proti Spartě. Vítězně z dalších utkání vyšly taky Karlovy Vary, Třinec a nováček z Českých Budějovic. V dohrávce 2. kola si tři body odnesla Mladá Boleslav.

 

Litvínovská hvězda Radek “Kumbik” Kumbera nezažívá zrovna povedený start v nové sezoně. Už druhé utkaní za sebou se mu nepodařilo v individuálním zápase uspět. Tentokrát v utkání proti Kometě nestačil na draftovaného nováčka Andremeistera, kterému podlehl vysoko 2:6. “Měl jsem z Kumbika velký respekt, protože vím, že patří mezi nejlepší gamery na scéně. Štěstí dnes ale stálo při mně a navíc my vycházely střely od modré,” zhodnotil výhru Andremeister. Bohužel se Kumbikovi nevydařil ani zápas ve dvojicích a s WIncim nestačili duo Blade/Andremaister. “Moje aktuální forma mi radost nedělá a musím na sobě do dalšího kola zapracovat. Na druhou stranu mám velkou radost, že mě kluci podrželi a daří se jim, díky čemu jsme si odvezli 3 body,” uvedla superstar z Litvínova. “Přestože Kumbik stále hledá formu, tak mu stále věříme. Dnes nám v zápase 2v2 nepřálo ani štěstí,” zastával se hvězdného gamera kapitán Winci. Vyrovnanou sérii tak zachraňovali především Kumbikovi spoluhráči. Winci nejdříve porazil Bladea 5:2, a poté TheNotorik stejným výsledkem uzemnil Chlebyna. V rozhodujícím pátém zápase společně zvítězili nad Bladem a Chlebynem 1:0. Litvínov tak porazil Kometu 3:2. “Klíčovým mužem série byl z mého pohledu TheNotorik, díky jeho cenné výhře nad Chlebynem a rozhodujícímu gólu v posledním zápase, kdy se stal taky jediným střelcem,” skromně dodal Winci, ačkoliv sám byl vyhlášen Hvězdou utkání. 

První výhra v sezoně

HC Kometa Brno si určitě představovala lepší vsup do EHL. Po dvou porážkách v řadě je čekalo třetí utkání proti Spartě Praha, do kterého vstoupili s velkou parádou. Blade nejdříve porazil 5:1 Arcadea, a potom Andremeister zvýšil vedení Brna výhrou 6:4 nad OiSmjan1kem. Z brněnského tria neuspěl pouze Chlebyn, který si tak připsal svou třetí porážku v řadě. Z obou zápasů čtyřhry vyšlo vítězně Brno 5:3 a 5:1. “Ani tentokrát jsme nechtěli podcenit soupeře. Dvojky se nám hrály už o něco líp než proti Litvínovu, kdy jsme mohli víc útočit a tlačit na Spartu. Duel jsme zvládli a konečně jsme získali tři body,” hodnotil výkony Andremeister, který dostal ocenění za Nejlepšího hráče utkání. “Prohra je hořká o to víc, že šlo o derby Sparta vs Kometa, a co si budeme, to vždy jiskří a má to svůj náboj. Každopádně gratuluju Brnu, soupeři předvedli hezká utkání. Bohužel nám se nepovedly už jedničky a za stavu 2:0 na zápasy otáčet vývoj proti tak silnému soupeři je vždy těžké. Jsem ale rád, že Mako si připsal svou první výhru. Ve dvojkách jsme se sice snažili ještě něco s utkáním udělat, ale Brno bylo víc sehrané,” uvedl pražský kapitán Arcade.

Vyrovnaný souboj Bílých Tygrů s Draky

Ve šlágru třetího kola čelili Bílí Tygři Liberec třineckým Ocelářům. V souboji kapitánů povzbudil své spoluhráče vysokou výhrou 7:2 liberecký Dzouvi. Jenže třinečtí gameři následně zabrali a nejdříve DannyZedla deklasoval Pepcastachurcik 3:7 a následně se Doublemaca nedokázal prosadit proti Jackeymu. “Prohra s Pepcou mě nemrzí, protože jsem věděl, že budu těžký outsider. Vlasy si rvu z předchozích utkání,” smířlivě se vyjádřil DannyZedlo. Liberec vyrovnal sérii po první čtyřhře, kdy duo Dzouvi a DannyZedlo porazili dvojici Honzicek1992 a Pepcastachurcik 5:1, ale z rozhodujícího pátého utkání vybruslili vítězně Oceláři, kteří tak zvítězili v sérii 2:3. “Bohužel se nám nepodařilo zvrátit sérii, jako tomu bylo minule. 2v2 zápas s Dannym byl klasicky v naší režii. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Poslední zápas jsme nezvládli a díky tomu soupeř vyhrál sérii,” uvedl na pravou míru liberecký kapitán. Na druhé straně své nadšení neskrýval Honzicek1992: “Já mám vždy radost, když porazíme tým, kde je Dzouvi, protože je to extra třída. Navíc v těch dvojkách byli lepší a nám se naštěstí podařil poslední zápas vítězně ubránit.” Zhodnocení výsledků si neodpustila ani třinecká hvězda Pepcastachurcik: “Po prohře s Boleslaví jsme byli hodně zklamaní a řekli jsme si, že proti Liberci musíme nastoupit s novou strategií. Po jedničkách, kdy jsme vedli 2:1 na zápasy, jsme si začali věřit, že bychom mohli urvat výhru. Bohužel první 2v2 jsme nedokázali dotáhnout do vítězného konce, takže jsem rád, že se klukům vydařil poslední duel. Máme hodně těžký los, takže každé vítězství je důležité.” Hvězdou utkání byl zvolen třetí nasazený třinecký gamer Jackey.

Karlovy Vary deklasovaly Vítkovice

Překvapivé výsledky předvádí na začátku sezony gameři Karlových Varů. Po výhře nad Mountfieldem a těsné porážce s Libercem nyní nedali jedinou šanci Vítkovicím. Navíc všechny zápasy byly gólovou přehlídkou. Čtrnáct branek padlo v souboji kapitánů mezi Kubinem a Dandou89, poté co karlovarský kapitán zvítězil 8:6. Následně Almon porazil 5:4 Silaksona a Pepik001 7:3 Horyse. Ve čtyřhře si pak Vary připsaly výhry 3:2 a 7:2. “Sérii jsme zvládli suprově, sice dva zápasy byly vyrovnané, ale urvali jsme to a jsme nesmírně rádi za 3 body. Kluci předvedli skvělé výkony,” chválil svůj kádr kapitán Varů Kubin. Vítkovický lídr měl ale taky pozitivnější pohled na vývoj utkání: “Dnešní duely byly většinou vyrovnané. Bohužel jsme dnes nevyhráli, někde chyběla troška i toho štěstí.” Nejlepším hráčem utkání se stal Pepik001. “Čekal jsem, že zápas s Horysem dopadne špatně kvůli vysokému pingu. Nakonec jsem zápas zvládl líp i díky mému gólmanovi, který chytal výborně. Jinak spoluhráči zahráli skvělé zápasy, a tím, že se mi podařil vyhrát i třetí duel, jsme získali herní klid pro zápasy 2v2. Po jednoznačném vítězství hodnotím dnešek velmi kladně a děkuji i klukům za skvělou spolupráci,” zhodnotila vítězné tažení hvězda utkání.

Olomoucké trápení pokračuje

Po odloženém utkání druhého kola na leden se HC Olomouc vrhla rovnou do 3. kola proti nováčkovi ligy Madetě Motor České Budějovice. Jenže utkání pro ně dopadlo stejně jako v 1. kole. O vítězi bylo rozhodnuto už po třech zápasech. Indris prohrál s Tejkyyym 2:7, Krishot58 nestačila na Karabinu (5:10) a Fikusscz těsně podlehl Krchymu11 4:5. Až v zápase dvojic si Kohouti připsali výhru 4:3, ale taky prohru se stejným výsledkem ve druhé čtyřhře. “Hned na začátku jsem dostal smolný gól, ale naštěstí jsem se dokázal oklepat a vyhrát. Karabina potvrdil svou neskutečnou formu, kterou letos má. Překvapivě u Krchyho zápasu jsem se zapotil víc jak u mého, protože byl velmi vyrovnaný. 2v2 nám moc nefunguje a musíme se ještě sehrát, nicméně zápasy to nebyly marné,” zhodnotil výhru Tejkyyy. Titul MVP si odnesl Krchy11, který rozhodl o výhře Budějovic: “Sledoval jsem Fikussovu hru už před zápasem, abych se na něj dostatečně připravil. Takže když ve druhé třetině otočil z 2:0 na 2:4, tak jsem se bál o výsledek, ale naštěstí se mi ještě podařilo vyrovnat a poslat zápas do prodloužení, kde jsem nakonec urval tři body pro tým.

Výsledky 3. kola

Mladá Boleslav uspěla v dohrávce 2. kola

Obhájci titulu z Mladé Boleslavi se utkali s HC Oceláři Třinec. Fanoušci očekávali vyrovnaný šlágr, jenže to se nakonec nekonalo. O tom, že si mladoboleslavští gameři odnesou tři body, rozhodli už po individuálních zápasech. JiFi23 porazil Honzicka1992 6:3, Kubiii7 byl úspěšnější než Pepcastachurcik (5:3) a Michaelhetz těsně zvládl zápas proti Jackeymu (4:3). Třinci se pak sice podařilo vyhrát první čtyřhru, ale ve druhé potvrdila svou dominanci Mladá Boleslav a vyhrála sérii 4:1.

Průběžná tabulka po 3. kole