Litvínov se dostává do čela, Vítkovice prokletí nezlomily
NHL 21 Článek Litvínov se dostává do čela, Vítkovice prokletí nezlomily

Litvínov se dostává do čela, Vítkovice prokletí nezlomily

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

18. 2. 2021 09:44

Jedenácté kolo bylo z různých důvodů netradiční, nejenže jsou hrací dny rozděleny od 13. do 21. února, ale hned trojice utkání se z různých důvodů neodehrála. My jsme tak zatím byli svědky pouze tří duelů, po nichž se do průběžného vedení dostal Litvínov.

Hned první utkání kola mezi Boleslaví a Plzní se mělo odehrát před obrazovkami diváků, z důvodu nedostavení se plzeňského gamera Domina však byly všechny tři jeho zápasy kontumovány a západočeši si tímto způsobem připíšou již druhou letošní porážku. Zbylé dvě klání se dohrávají, aby se určil přesný výsledek, výhru si však už jistě připíše Boleslav a poskočí s 27 na dělené první místo.

Shodný počet bodů má i Litvínov, který si dokázal poradit s hradeckými gamery 1:4 a proklestil si cestu až na vrchol. Hradec se s aktuálními 15 body usadil ve středu tabulky, odkud může pokukovat po vyšších příčkách, ale musí si zároveň i hlídat dotírající soupeře.

Jediným vysílaným utkáním kola se stal souboj Budějovic a Zlína. Oba týmy měly před zápasem shodně po 12 bodech, ve vyrovnaném středu tabulky tak šlo o klíčový duel pro další vývoj sezony. I když je konečné skóre vyrovnané 3:2 pro domácí Motor, zápas byl rozhodnutý už po třech kláních. Jak Tejkyyy, tak i karabina a Krchy11 dokázali své soupeře 1v1 porazit a z celkového vítězství se tak těší Budějovice.

Posledním odehraným utkáním byl souboj mezi Vítkovicemi a Spartou. V tomto případě byli jasným favoritem gameři z Prahy, jelikož ostravští zástupci i po 10 kolech čekali na první výhru. Ta nakonec nepřišla ani v kole 11., které Sparta vyhrála jednoznačně 0:5. Pražský tým si tak připsal klíčovou výhru v boji o play-off a dostal se na průběžné 6. místo.

Odložené duely mezi Pardubicemi a Brnem a mezi Libercem a Třincem budou dohrány do 24. 2. Zápas Karlových Varů a Třince se odehraje podle původního plánu 21. 2. od 18:00.

Výsledky 11. kola:

Průběžná tabulka: