Demolice v přímém přenosu. Karlovy Vary nedaly šanci Olomouci, Třinec rozdrtil Liberec
NHL 22 Článek Demolice v přímém přenosu. Karlovy Vary nedaly šanci Olomouci, Třinec rozdrtil Liberec

Demolice v přímém přenosu. Karlovy Vary nedaly šanci Olomouci, Třinec rozdrtil Liberec

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

25. 1. 2022 10:01

EHL vstoupila do druhé půle sezony 2021/2022. Pondělní duely měly jednoznačný průběh. Favorizované celky nezklamaly a odvezly si cenné body.

HC Energie Karlovy Vary vs HC Olomouc (5:0)

Kohoutům se naposledy před kamerami zadařilo, jenže od té doby už opět nedokázali zvítězit. Nic se nezměnilo ani v pondělí, kdy nastoupili proti Karlovým Varům.

Přitom nezačali špatně. První duel mezi Kubinem a Sushiiikem byl velice vyrovnaný. Šance se tvořily na obou stranách, ale štěstí šlo více naproti Varům, a tak po jediné brance se Západočeši dostali do vedení. Druhý zápas byl už jednoznačnější pro karlovarského Shebbyho, který přes Rotys přešel výsledkem 4:1. Gólovou smršť nabídlo utkání mezi Pepikem001 a Shadesem. Olomouc celou první třetinu vedle o jedinou branku, jenže v druhé třetině se vše otočilo, Karlovy Vary nabraly výrazné vedení, které si udržely až do konce. Se závěrečnou sirénou svítilo na výsledkové tabuli skóre 9:3. Tím bylo rozhodnuto, kdo si odnesl tři body. Ve 2v2 utkáních ještě Karlovy Vary potvrdily roli favorita a vítěze, když přejely Olomouc 6:0 a 4:0.

HC Oceláři Třinec vs Bílí Tygři Liberec (4:1)

Liberečtí tygři se snaží poskočit do TOP 4 v tabulce, aby postoupili přímo do čtvrtfinále, jenže před nimi jsou opravdu silné kluby. Jedním z nich je i Třinec, který jim v 9. kole předvedl, že posun na vyšší příčky nebude tak snadný.

Příkladem šel třinecký kapitán Pepcastachurcik, který už v 10. minutě prvního utkání šel do vedení proti Jelennovi. Ten sice ještě zvládl srovnat, ale Pepcastachurcik pak nabral nových sil a dostal se do výrazného vedení 4:1, které udržel do konce. Podobný průběh měl i duel mezi gamery Domin a MartinCZ_2122, s tím rozdílem, že Domin kontroloval stav po utkání po celou dobu a odnesl si tak výhru 3:1. Malé zaškobrtnutí Třince přišlo ve třetím duelu. Jackey se nezvládl prosadit proti Asgardiiikovi a prohrál 0:3. Naštěstí pro Oceláře jim vyšlo 2v2 utkání, ačkoliv velmi těsně. Pouze po jediném gólů získali důležité body do tabulky. Vyrovnaný byl i druhý 2v2 zápas, ve kterém byl ale znovu úspěšnější Třinec.