Čtvrtfinále EHL: Kladno v druhém prodloužení rozhodlo o postupu, dále pokračují také Pardubice, Třinec a Vítkovice
NHL 24 Článek Čtvrtfinále EHL: Kladno v druhém prodloužení rozhodlo o postupu, dále pokračují také Pardubice, Třinec a Vítkovice

Čtvrtfinále EHL: Kladno v druhém prodloužení rozhodlo o postupu, dále pokračují také Pardubice, Třinec a Vítkovice

Chlebyn

Chlebyn

27. 2. 2024 11:00

O jediné překvapení ve čtvrtfinále se postaraly Vítkovice, které tak nadále putují vyřazovacími boji. Kladno bylo velmi blízko vyřazení, ale zachránil je gól ve druhém prodloužení, dále do TOP 4 postupují také Pardubice s Třincem.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary

Třinec se do čtvrtfinále probojoval díky 4. místu ze základní části, ale jejich forma tuto sezónu není špičková. To se ukázalo i v prvním utkání, kdy Lukáš „Bucis98“ Buček nachytal DannyhoZedla a poslal Energii do vedení v sérii. Následující utkání přineslo lekci z učebnice NHL, když Pepcastachurcik nedal šanci Mikymu a porazil ho lehce 8:1. Ve čtyřhře jsme museli čekat na gól až do posledních minut druhé třetiny, který padl z hokejek třineckých gamerů. Energie na sebe nenechala s gólem dlouho čekat a hned z buly vyrovnali utkání na 1:1. V poslední části zápasu si Třinec vybudoval jednobrankové vedení, ale do konce zápasu to byla právě Energie, která tlačila na pilu. I přes všechnu snahu se jim vsítit branku nepodařilo a tímto jejich cesta play-off končí. 

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc

Dynamo jako papírově největší favorit čtvrtfinále nezklamal, ale Olomouc ukázala, že jejich výhra v předkole proti Kometě nebyla náhoda. Adam „Dzouvi“ Menšík sice lehce porazil Patre3ska, ale jeho spoluhráč Michal „hcpce1996“ Vaněk bojoval až do 53. minuty, aby vůbec vstřelil jednu branku. Úzké vítězství Pardubicím přináší postup do semifinále EHL. Olomouc byla minimálně ve druhém zápase vyrovnaným soupeřem, ale síla a zkušenost Pardubic se znovu ukázala. 

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec

Série měla velkého favorita, kterým bylo Kladno, ale Liberec byl velmi blízko k obrovskému překvapení. Jakub „Jelen“ Jelínek zvládl své utkání proti Jakub „Shebby“ Šebesta a připravil pro svého spoluhráče lepší výchozí pozici do druhého utkání. V něm sice Marian „OiSmjan1k“ Janik vedl po začátku 1. třetiny, ale zbytek zápasu byl v roli jen jednoho gamer a tím byl Kamil „hajsmi“ Hajšman. Zápas šel do tiebreaku, kterým byla čtyřhra, kde jsme se po základní hrací době nedočkali vítěze. Sérii rozhodlo až druhé prodloužení, ve kterém se Rytířům poštěstilo a postupují do další části vyřazovacích bojů. Liberec měl v prodloužení spoustu šancí, které nedokázali přetavit na gól a končí před branami semifinále. 

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice RIDERA

Mladá Boleslav se po skvělé základní části nemusela prokousávat předkolem play-off. Na druhé straně stály Vítkovice, které se vůbec poprvé v historii EHL představují ve vyřazovacích bojích. Pokud bychom brali v potaz formu a bodový zisk ze základní části, tak je Mladá Boleslav jednoznačným favoritem v této sérii, ale opak byl pravdou. V klíčovém duelu se střetli dva slovenští gameři, na jedné straně Anton „Fenomen36363“ Meško a proti němu Ondrej „Aigeu“ Juraši. Taktická bitva přinesla pouze tři branky a lépe zápas vyšel pro Vítkovice, které se tak dostaly do vedení v sérii 1-0. Vše měl ve své moci nováček Radek „RK16“ Kareš a zachraňovat situaci pro Boleslav musel Marek „mark1988cuf“ Coufal. RK16 vybojoval lehké vítězství 8:3 pro Rideru a jejich snová sezóna pokračuje do semifinále, kde vyzvou pardubické Dynamo. Bruslaři byli jediný klub, který nedokázal postoupit jako lépe nasazený do čtvrtfinálových sérií. 

Program semifinále

Semifinálové série jsou na programu už ve čtvrtek, 29. 2.

16:00 HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice RIDERA
18:00 Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec

Nezapomeňte, že během semifinálového a finálového vysílacího dne budete moci získat na našem streamu kupony do PlayStation Storu.