Cesta účastníků předkola základní částí EHL
NHL 23 Článek Cesta účastníků předkola základní částí EHL

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

Dalibor Benes

Dalibor Benes

11. 2. 2023 20:00

V rámci předkola se nám představí osmička týmů, která v základni části obsadila páté až dvanácté místo. Pojďme si společně projít jejich putování základní fází tuzemské nejvyšší soutěže.

HC Olomouc

Moravský klub je (samozřejmě v pozitivním slova smyslu) patrně největším překvapením základní části. Trojice mladých gamerů ve složení Aigeu, Moza a Sushiik si s přehledem došla pro páté místo a tím pozici nejvýše nasazeného týmu v Play Off. Aigeu a Sushiik se mohou pyšnit i velmi dobrým winratem v 1vs1 zápasech, zvláště Ondrej Juraši se dokázal dostat na celých 78%. Slabinou tohoto kádru by mohly být zápasy dvojic, kde byl jejich winrate pod ligovým průměrem. Každopádně je jisté, že po základní části a zisků cenných skalpů soupeřů jako jsou Kometa či Sparta je potřeba s Kohouty počítat jako s vážnými kandidáty na dobré umístění.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

HC VERVA Litvínov

Loňským finalistům se loni předkolo vyhnulo, pokud budou chtít ale letos pomýšlet na opakovanou účast ve finále (potřetí za sebou), budou si muset cestu proklestit hned třemi vyřazovacími koly. Borcům z Litvínova citelně chybí loňský tahoun Winci a i první mistr EHL Jindřich Fencl marně hledá svou vrcholnou formu. Stálice v podobě Radka Kumbery dotáhla mančaft k šestému místu základní části, ale kam až se dokáže Litvínov probojovat ve vyřazovací části bude rozhodně zajímavé sledovat.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

HC Kometa Brno

I přes solidní umístění v rámci základní fázi čeká gamery z Brna tvrdá práce v rámci vyřazovací části. Klub držel nad vodou svými výkony zejména Jakub Novák, který zvítězil ve všech 1vs1 zápasech do kterých nastoupil. Pokud se ovšem nebude schopen účastnit offline Play Off, pak čekají Kometu krušné časy, neboť Blade, Sviki i Chuliganis podávali v rámci základní části podprůměrné výkony. Potenciální síla Komety dřímá v rámci zápasu dvojic, protože jsou spolu gameři sehraní a jsou schopni tak potrápit i papírově kvalitnější hráče. Bude to stačit na postup dál a případně i boj o medailové umístění?

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

HC Sparta Praha

Po vydařené loňské sezóně nemohou být Sparťané s průběhem základní části spokojení. Po několika prvních kolech to sice vypadalo na propadák, který se nakonec podařilo odvrátit, ale sestava okolo kapitána Filipa Noska nepůsobila vůbec jistě. I dříve skvělý Jakub Bláha měl poměrně pomalý start a Tomáš Indra nepotvrdil svoji roli tahouna z minulého ročníku. V kritické situaci Spartu zachránil legendami opředený veterán Vajdic, který tým z hlavního města nakopl a umožnil konsolidaci kádru společně s následným postupem do předkola. Kapitán Arcade se ve statistikách pohybuje v těch nejspodnějších patrech žebříčku a v rámci vyřazovací části se o jeho konkurenceschopnosti dá s úspěchem pochybovat.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

BK Mladá Boleslav

Po loňském neúspěchu bylo jasné, že cesta gamerů reprezentujících město automobilů může mít pouze vzestupnou trajektorii. I přes nesnáze v průběhu sezóny (největší byl asi odchod kapitána Michaela Hetzendorfera) dokázali gameři nastupující za Mladou Boleslav bezpečně postoupit do vyřazovacích bojů. Opřít se mohli zejména o skálu v podobě Antona Meška, který se projevil jako hráč, který se může rovnat téměř každému soupeři. Dokáže svůj tým dotáhnout do dalších fází vyřazovacích bojů?

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

HC Škoda Plzeň

Gameři ze západu naší republiky si v rámci sezóny sice připsali poměrně dost proher v poměru 0:5, ale zároveň se jim vcelku v klidu podařilo získat dostatek bodů na postup do vyřazovací části. Lídrem týmu se ukázal být Derry, kterému ovšem zdatně sekundoval Messi. Pro sestavu nováčků je určitě již sám o sobě postup do Play Off fáze výrazným úspěchem a otázkou tedy zůstává pouze to, zdali dokážou tento úspěch ještě vylepšit.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

Bílí Tygři Liberec

Tygři z Liberce v letošním ročníku zůstali daleko za očekáváním i individuálními možnostmi jednotlivých gamerů. Předposlední pozice v rámci postupujících do Play Off se od týmu z města pod Ještědem před sezónou neočekávala a budeme si tedy muset počkat, zdali dokážou Tygři v čele s chrabrým kapitánem Jelenem tuto sezónu ještě otočit a zaznamenat historický úspěch v rámci EHL.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

HC Energie Karlovy Vary

Gameři z města proslulého filmovým festivalem dokázali i letos tradičně postoupit do Play Off. Tentokrát to ovšem nebylo vůbec s jistotou a reprezentanti Varů neměli v rámci posledního kola postup ve svých rukách a museli tak fandit Spartě v duelu s Hradcem Králové. Do hry se letos příliš nedostal loňský tahoun Pepik a Almon společně s Macou podávali letos mírně podprůměrné výkony. Tým hodně táhnul dolů Miky, který se statisticky řadí k nejhorším hráčům v EHL. V rámci vyřazovací fáze se ale může stát cokoliv, takže rozhodně není na místě gamery Energie odepisovat.

Cesta účastníků předkola základní částí EHL

 

Předkolo EHL nás čeká již v pondělí, určitě nezapomeňte sledovat živě na Twitch kanále EHL!