Čeká diváky další překvapení? Poslední Vítkovice vyzvou Rytíře, Plzeň narazí na Oceláře
NHL 22 Článek Čeká diváky další překvapení? Poslední Vítkovice vyzvou Rytíře, Plzeň narazí na Oceláře

Čeká diváky další překvapení? Poslední Vítkovice vyzvou Rytíře, Plzeň narazí na Oceláře

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

13. 1. 2022 10:37

V 6. kole se střetnou týmy, které už mají za sebou své účinkování před kamerami, a tak by nervozita z offline působení měla být překonána. Diváci se nejdříve mohou těšit na zápas mezi Kladnem a Vítkovicemi, následovat pak bude utkání Plzně proti Třinci.

Při pohledu na zápas Rytíři Kladno vs HC Vítkovice RIDERA vyvstane otázka, zda diváky čeká další překvapení jako v minulém kole v případě Olomouce? Vítkovice se aktuálně trápí na posledním místě tabulky a jejich šňůra proher se natáhla na 17 zápasů. V letošní sezoně pak mají skóre výher a proher 3:17 ze čtyř odehraných utkání. Taky jejich gólová bilance je mizerná, počet vstřelených branek je 27 proti 93 inkasovaným. Slezané sice převážně obměnili sestavu, ale ani nová krev se zatím nedokázala dobře sehrát a nepředvádí hokej, který by vedení týmu i fanoušci chtěli vidět.

Oproti tomu nováček letošního ročníku z Kladna zatím překvapuje svým odhodláním. Rytíři se momentálně nacházejí na 9. místě se dvěma vyhranými a třemi prohranými zápasy. Důležitým faktem je, že obě výhry si připsali proti slabším soupeřům, jimiž Vítkovice nyní rozhodně jsou. K tomu jim hraje do karet i statistika. Ve skóre zápasů mají poměr 9:16, v počtu vstřelených a inkasovaných branek to je pak poměrně vyrovnané 76:89. To dokazuje, že gameři mají gólový apetit, ale na úkor toho také děravou obranu. To nic ale nemění na tom, že patří mezi dnešní favority.

Indiáni potřebují skalp Ocelářů

Plzni se letos příliš nedaří. Jejich výkony se dají označit za podprůměrné. Svou roli v tom může hrát jak naprosto nová a nesehraná sestava týmu, tak také nezkušenost gamerů. Pouze doublemaca působí v EHL již druhou sezonu, což jde vidět i na jeho osobních výkonech. Se čtyřmi 1v1 výhrami z pěti duelů je tahounem týmu. Jenže virtuální hokej je týmová hra, a bez většího úsilí spoluhráčů se mu Plzeň nepodaří protlačit do play off. Tým tak musí pořádně zabrat, pokud ještě chtějí uvažovat o boji o medaile.

Naopak Třinec je favoritem nejeden dnešního utkání, ale řadí se taky mezi adepty na zisk trofeje. Tým pasoval do role kapitána zkušeného gamera pepcustachurcika a navíc posílil sestavu o dalšího ligového pardála, Domina. Společně s Jackeym pak tvoří silnou trojici a díky tomu se nyní nacházejí na 5. místě v tabulce. Duel s Plzní by pro ně neměl být překážkou v zisku dalších bodů, ostatně tohle je zápas, ve kterém nechcete zbytečně strádat. Ale EHL už nejednou ukázala, že hokej je nevyzpytatelný.

Přehled utkání 6. kola EHL

Vybrané zápasy 6. kola živě na streamu

Sledujte ve čtvrtek 13. ledna od 17:00 zápas Rytíři Kladno - HC Vítkovice RIDERA. A poté si od 19:30 nalaďte utkání HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec.