Boj o postup do finále! Budějovice vyzvou Třinec, Kometa jde na Dynamo
NHL 23 Článek Boj o postup do finále! Budějovice vyzvou Třinec, Kometa jde na Dynamo

Boj o postup do finále! Budějovice vyzvou Třinec, Kometa jde na Dynamo

Nicolas Heller

Nicolas Heller

20. 2. 2023 12:46

Čtvrtfinálové duely ENYAQ Hokejové ligy patřily ve většině případů favoritům, o překvapení se postarala pouze brněnská Kometa, která už ve čtvrtfinále vyřadila druhý nejlepší tým základní části, kterým byli Rytíři Kladno. O finalistech se rozhodně už 20. února od 17hod. v živě vysílaných semifinálových zápasech.

Právě 20. února od 17:00 zahájí semifinálové klání Motor České Budějovice, který vyzve třinecké Oceláře. Následně bude čekat těžká zkouška na brněnskou Kometu. Ta se postaví proti favoritovi z Pardubic. Utkání můžete sledovat živě na twitch kanále ENYAQ Hokejové ligy.

Čtvrtfinále nabídlo hned v úvodu nervy drásající přestřelku mezi třineckými Oceláři a skvěle hrající Olomoucí, které se letos podařilo zopakovat úspěch z první sezony ligy a probojovat se až do čtvrtfinále, kde jim stopku vystavili gameři Třince. V posledním možném utkání série potvrdil postup Ocelářů DannyZedlo. Ten si, stejně jako jeho klub, zahraje semifinále poprvé.

Boj o postup do finále! Budějovice vyzvou Třinec, Kometa jde na Dynamo

Bez větších obtíží se druhým semifinalistou stal favorit soutěže a vítěz základní části, pardubické Dynamo. To v čele s Dzouvim a Hcpce smetlo Mladou Boleslav v nejkratším možném počtu utkání. Po pardubické kanonádě 6:0, 5:1 a 5:3 tak pro Bruslaře play-off skončilo.

Bez svých největších opor se ve čtvrtfinále museli obejít oba soupeři třetího utkání. Hajsmi a jeho 88% vyhraných utkání chybělo Kladnu, Kometa zase postrádala Anonymouse s 80% úspěšností. Vyrovnaná série nabídla všech 5 utkání a o triumfu Komety rozhodl jediný gól, když v pátém utkání přehrál Blade kladenského gamera MrMako poměrem 6:5. Kometa si tak vybojovala postup do semifinále proti pardubickému Dynamu.

Čtvrtfinálový večer uzavřela série mezi Českými Budějovicemi a Litvínovem. Po úvodním zmatku na soupisce Českých Budějovic a neústupnosti hlavního sudího Chlebyna musel být do studia na poslední chvíli povolán chybně nominovaný Karabina. Ten se po tom, co musel náhle naskočit do svého historicky prvního studiového zápasu, chvíli aklimatizoval na zcela nové podmínky LAN utkání. Druhý dech naštěstí chytl v posledním utkání série, kde rozhodl o postupu Českých Budějovic a stal se tak místním hrdinou.