Bezbodové Vítkovice se utkají se Spartou, napínavé utkání se očekává od Zlína s Litvínovem
NHL 22 Článek Bezbodové Vítkovice se utkají se Spartou, napínavé utkání se očekává od Zlína s Litvínovem

Bezbodové Vítkovice se utkají se Spartou, napínavé utkání se očekává od Zlína s Litvínovem

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

5. 1. 2022 19:00

Ve čtvrtek 6. ledna startuje další kolo EHL. V živě vysílaných utkáních můžete sledovat zápasy mezi Vítkovicemi a Spartou Praha, a poté mezi Zlínem a Litvínovem.

Jako první se na virtuálním ledě střetnou gameři HC Vítkovice RIDERA proti sestavě HC Sparty Praha. Slezané stále čekají na první výhru i body v letošní sezoně. Po decimující porážce v derby z minulého kola se ale musejí dát rychle dohromady, protože je čeká nelehký soupeř, který dosud okusil pouze jednou pachuť prohry. Pro Pražany je to sice čerstvý políček, ale jsou přeci jen papírově silnějším týmem, a tak by neměli dopustit prohru s outsiderem.

Druhý večerní zápas se odehraje mezi PSG Berany Zlín a HC VERVOU Litvínov. V tabulce se oba celky nacházejí těsně vedle sebe s naprosto stejnou bilancí výher/proher i skóre. Jen na góly je Zlín v lepších číslech, a to ho řadí do role mírného favorita. Přesto to vypadá na vyrovnaný mač. Zisk tří bodů bude rozhodně důležitým pro oba týmy, a tak gameři musejí na ledě nechat vše.

Boj o první body

I další týmy ještě čekají na první vítězný zářez. HC Olomouc zatím pokračuje v mizérii, která se jí drží už třetí sezonu. K jejich smůle je ale ve 4. kole čekají našlapané Pardubice. Kádr kolem kapitána hcpce1996 je odhodlaný se letos znovu probojovat do play off. Zda se Kohoutům podaří jejich krasojízdu překazit, je velmi odvážná otázka.

Ani Mladá Boleslav se zatím nepředvedla v nejlepším světle. Zkušený kapitán michaelhetz musí před zápasem s Plzní svůj tým nových tváří pořádně namotivovat. Indiáni jsou o příčku před nimi, a proto se tohle utkání může považovat za důležité pro tříbodový zisk a nakopnutí vítězné nálady v kádru.

České Budějovice se také trápí na chvostu tabulky. Jenže to teď nebudou mít lehké, jelikož narazí na Brno. Kometa okupuje 2. místo, a tak není pochyb, kdo je zde favoritem.

Nováčci ukazují drápky

Před začátkem sezony padl stín pochybností na Bílé Tygry Liberec poté, co rozpustili celý svůj úspěšný kádr z minulých let. Draftovaní nováčci, kteří nyní tvoří jádro Liberce, ale ukazují, že se za severočeský klub budou rvát zuby nehty. Po dvou výhrách nyní narazí na Mountfield. Hradec Králové zatím předvádí vyrovnané výkony, takže bude zajímavé sledovat, který z celků si nakonec odnese důležité tři body.

Taky nováčkům z Kladna se zatím daří a předvádí docela kvalitní výkony. Po dvou výhrách a jedné prohře jsou na 8. místě. Nyní nastoupí proti gamerům Karlových Varů, kteří v minulém kole ukázali dominantní hru. Energie je jen jedno místo za Rytíři, bodový zisk je tak důležitější, než kdy jindy.

Sledujte EHL živě

Ve čtvrtek 6. ledna můžete na oficiálním twitch kanále EHL sledovat dva vybrané zápasy 4. kola. Od 17:00 se bude vysílat zápas HC Vítkovice RIDERA - HC Sparta Praha a od 19:30 se můžete podívat na utkání HC VERVA Litvínov - PSG Berani Zlín.