Arcadovo 1vs1 prokletí pokračuje, Sparta přesto zvítězila. Mountfield poskočil na 7. místo
NHL 22 Článek Arcadovo 1vs1 prokletí pokračuje, Sparta přesto zvítězila. Mountfield poskočil na 7. místo

Arcadovo 1vs1 prokletí pokračuje, Sparta přesto zvítězila. Mountfield poskočil na 7. místo

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

19. 1. 2022 08:55

V souboji odvěkých rivalů nedošlo k napínavému dramatu, jak se před utkáním očekávalo. Sparta překvapivě přejela brněnské soupeře jen s jediným zaškobrnutím, které měl na svědomí opět kapitán týmu, Arcade. Ve druhém večerním utkání Mountfield porazil Karlovy Vary.

HC Sparta Praha vs HC Kometa Brno (4:1)

Šlágrem 7. kola byl bezpochyb duel rivalů z Prahy a Brna. Oba celky patří mezi letošní adepty na přímou účast ve čtvrtfinále play off. Souboj o body byl tak o to ještě důležitější.

Kamery mají rády Arcadea, ale Arcade jim sympatie neopětuje. Třetí zápas před kamerami a třetí prohra. Sparťanskému kapitánovi se letos v 1v1 duelech zatím moc nedaří, celkově má bilanci 2 vítězné zápasy proti 5 prohraným. Pokud chce týmu výrazně pomoci s umístění v TOP 4, musí na sobě pořádně máknout. Nicméně proti brněnskému Chlebynovi to nebyl špatně odehraný zápas, Arcadovi chybělo jen trochu toho štěstíčka. První gól inkasoval po chybě, kdy nechal volného hráče před svou bránou, což Chlebyn patřičně potrestal. Chvíli po zahajovací píšťalce 2. třetiny inkasoval i druhý gól. V polovině utkání ale stav snížil a na začátku 3. třetiny pak vyrovnal. Jenže 12 minut na to bombou od modré Chlebyn znovu navýšil vedení, což se Arcadovi podařilo ještě v závěru třetiny znovu dorovnat a utkání směřovalo do prodloužení. Velká šance přišla ze strany Sparty, ale brněnský brankář vyrážečkou zasáhl a Kometa z protiútoku vytěžila rozhodující branku.

Jenže to byla jediná chvíle, kdy se Brno mohlo radovat z výhry. Od druhého zápasu totiž začala pražská krasojízda. Cílevědomý Moravák v dresu Sparty, Indris, nedal nejmladšímu členovi brněnské Komety, DannyZedlovi, jedinou šanci a roznesl ho na kopytech čtyřmi vstřelenými góly.

A pořádnou ránu zasadil Brňanům i třetí nasazený sparťanský gamer Kubiii7, když se 2 minuty po začátku utkání odrazil od tyčky do sítě puk vystřelený od modré. Gólový půst trvající 30 minut pak vyrovnávací brankou přerušil Blade. Jenže od doby pak už byl dvakrát znovu gólově úspěšný pouze Kubiii7, a tak dostal Spartu do vedení 2:1 na zápasy.

Sparta svou výhru pak stvrdila v prvním 2v2 duelu, kdy dvojice Arcade a Indris bez problémů porazili 4:1 Chlebyna s DannyZedlem. V pátém utkání sice Pražené tahali za kratší konec a museli vždy dotahovat jednobrankové manko, ale krátce po polovině zápasu se dostali do vedení 3:2, které udrželi až do závěrečné sirény. Po výhře 4:1 na zápasy se Sparta posunula na 5. místo tabulky.

HC Energie Karlovy Vary vs Mountfield HK (2:3)

Druhé večerní utkání bylo o poznání napínavější a fanoušci obou týmů zažili skutečně nervydrásající chvíle.

Hradec jako prvního nasadil STISZe, což se ukázalo jako dobrý tah. Do vedení se dostal hned zkraje zápasu a v 6. minutě ještě navýšil skóre o další branku a výsledek si pojistil dalším gólem v 13. minutě. Ale to mu nestačilo a v 17. minutě zvýšil na 0:4 a dvě minuty na to na 0:5. Kubin ještě před odchodem do šaten snížil na 1:5. Další gól se mu podařil vstřelit ve 2. třetině. Hradec ale ve 3. třetině navýšil stav na 2:6. Vary sice ještě dokázaly umístit puk do sítě, ale do vyrovnání bylo ještě daleko.

Mountfield byl úspěšnější i ve druhém utkání, kdy se Kasparos postavil proti Shebbymu. Ačkoliv se na kontaktní gól Hradce muselo čekat dlouhých 18 minut. Úvodem druhé třetiny Vary vyrovnaly, ale o několik minut později se Mountfield znovu dostal do vedení, které si ještě pojistil dalším gólem. Shebbyn se ale nevzdal a dokázal stav srovnat na 3:3. Nakonec rozhodl až Kasparosův gól v prodloužení.

Třetí 1v1 zápas byl opravdu skoupý na góly. Za celý zápas padly pouhé tři góly. Z výhry 2:1 se ale radovaly Karlovy Vary. Stejně téměř bezgólové utkání předvedly dvojice STISZ a Kasparos versus Kubin a Shebbyn. Jediná branka tohohle 2v2 utkání padla ve 13. minutě, bohužel pro Energii do jejich sítě. Mountfield si tak těsnou výhrou zajistil zisk tří bodů. V posledním zápase pak Karlovy Vary ještě dokázaly vyhrát 4:3.